“S PRAVILNO PREHRANO DO UREJENE GLIKEMIJE”
Datum: 28. januar 2021
Predavateljica: Katarina Peklaj, dipl. med. ses., UKC Ljubljana
Iz vsebine: nova prehranska priporočila, zmote glede sladkorjev (OH) v hrani, zakaj štetje OH, procentualna razdelitev hranilnih snovi glede na skupni vnos, kako se nadzorovati pri izbiri hrane, priporočila glede prehrane, vpliv tudi beljakovin, maščob, časa obrokov, nizko hidratna, ketonska dieta pri SB1, hujšanje in sladkorna bolezen.
Med srečanjem lahko zastavljate vprašanja in oddajate komentarje.
Predavatelju oz. predavateljici lahko vnaprej pošljete svoja vprašanja in vam nanje odgovori na srečanju. Pošljite jih na zaloker@zaloker-zaloker.si, do dneva pred spletnim srečanjem.
O predavateljici:
Katarina Peklaj, dipl. med. ses. je zaposlena v UKC Ljubljana na kliničnem oddelku za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni. Kot strokovna predstavnica aktivno sodeluje na različnih izobraževanjih in pripravi strokovnih gradiv za osebe s sladkorno boleznijo. Sodelovala je tudi pri pripravi novih priporočil o prehrani in telesni dejavnosti za osebe s sladkorno boleznijo.
Projekt brezplačnih izobraževanj podpira Zveza društev diabetikov Slovenije.
Več o ZDDS >>